Styrelsen

Det är en grupp förvalda människor som ansvarar för allt inom organisationen – allt från ekonomin till medlemmar och produktion.

Regissör
Varje teatergrupp behöver en regissör. Det är den personen som ansvarar för regin och därmed bestämmer allt som händer på scen.

I år är vår regissör den underbara Maria Andrén som arbetar på Kulturskolan sen många år tillbaka och som varit med i Ebbe i 3 år.

Produktionsansvarig
Produktionsansvarig ansvarar för allt som sker utanför scenen såsom exempelvis säkerhet och arbetsgrupperna. Produktionsansvarig och regissör har tät kontakt och ser till att allt sköts rätt.

PR
PR gruppen ansvarar för all marknadsföring såsom kontakten till tidningar, annonsering, event, hemsidan, mejl, sociala medier och affischer/broschyrer.

Teknik
Teknikgruppen ansvarar för att allt det tekniska ska fungera såsom ljud och ljus. Detta inkluderar att montera och ställa in lampor, hänga och dela ut mikrofoner och sedan stå i båset under föreställningarna.

Bygg
Byggruppen arbetar med att få scenen redo inför föreställning. Detta kan vara allt från att reparera skador, bygga möbler, fixa och dona.

Skådespelare
Skådespelarnas uppgift att helt enkelt göra föreställningen till den bästa showen någonsin. Skådespelarnas jobb är att lära sig manuset och sina repliker, arbeta med regissören och i vissa fall även sjunga. Hos Ebbe erbjuder vi både talroller såsom statistroller.

Musik/Kör
Ingen föreställning är komplett utan musik och detta gäller även Ebbe. Vi har musikanter som spelar och sjunger under föreställningarna och även en kör.

Kostym
Kostymgruppen ansvarar och ser till att alla skådespelare har kläder under föreställningarna. Vi försöker att sy så mycket som möjligt själva men ibland blir det att handla på second hand.

Rekvisita
Det behövs mer saker i en föreställning än vad många kan tro och det är rekvisitagruppen som ser till att allt som behövs finns på plats såsom korgar, plädar, tavlor, mattor men även småsaker som kan behövas.

Smink
Varje teater har en sminkös så naturligtvis behöver vi en. Sminkgruppen ansvarar för att köpa in all smink som behövs och även ge skådespelarna en demonstration om hur de ska sminka sig under föreställningar. Sminkgruppen behöver ibland även hjälpa skådespelare med smink, hår eller annat som kan behövas under föreställningarna.

Kafé
Före föreställningen och i aktpaus erbjuder vi vår publik möjligheten att handla dricka, kaffe, korv och sötsaker i vårt kafé och kafégruppen arbetar i caféet men även ser till att köpa in till caféet och baka.

Publikvärd
Publikvärdarna hjälper publiken att hitta sina platser, delar ut sittunderlägg och svarar på eventuella frågor från publiken.