Våra föreställningar må vara i augusti, men arbetet bakom scenen börjar långt innan dess.

I mars varje år hålls det ett årsmöte där vi bestämmer vilket manus som skall spelas kommande spelår och medlemmarna får bestämma vilken uppgift i föreningen de vill ha.

Förutom att stå på scen ska alla medlemmar vara med i en valfri arbetsgrupp och på årsmötet får medlemmarna bestämma vilken/vilka grupper man vill tillhöra. Dessa arbetsgrupperna är exempelvis rekvisita, bygg, kostym, musik/kör, kafé, teknik och PR.
Detta betyder att vi alltid har behov av nya medlemmar, oavsett om man vill stå på scen eller hjälpa till bakom. Är du intresserad av att vara med i vårt sällskap finner du mer information om arbetsgrupperna i menyn samt våra reptider. Våra kontaktuppgifter finner ni HÄR

Efter årsmötet påbörjas arbetet att bestämma vilka som ska få roller på scen och i vilket arbetslag man ska ingå. I januari hålls första kollationeringen, vilket innebär att alla skådespelarna träffas och tillsammans läser igenom hela manuset. Efter kollationeringen påbörjas repetitionerna och arbetsgrupperna träffas för att bestämma vad som behöver göras/fixas fram till sommaren.

Under våren hålls repetitioner i Alléteatern och arbetsgrupperna jobbar vidare med sina uppgifter.
Runt mitten av maj flyttar vi repetitionerna till Ebbescenen för att gå igenom hela manuset från början till slut tills vi kan allt. Då ska scenen vara redo för föreställning och teknikgruppen ha ordnat med ljud, ljus, tak och allt det tekniska. Denna tid är den absolut roligaste då det är hektiskt tempo, mycket folk och massa saker som ska fixas och lära sig.

I juli får vi en välförtjänt semester och i augusti drar de efterlängtade föreställningarna igång.