Välkomna till Sällskapet EBBE

Vi är en ideell teaterförening i Förlanda som varje år sätter upp en sommarteater mitt i bokskogen nedanför Äskhults by.
På vår utescen samlas Engagerade ByBors Ensemble för att ge er en upplevelse utöver det vanliga. Vi bjuder på magisk teater med sång och musik i lokal förankring. Ni får även en tillbakablick i hur det kan ha varit att leva i Förlanda förr i tiden.

Till sommaren kommer ni att ännu en gång kunna se fjolårets storsensation Älskar, Älskar Inte som är skriven av vår egen Ebbian Sandra Ehrman.
Ebbescenen kommer att omvandlas till det vackra 50 talet där vi kommer träffa paret Ingrid och Erik som flyttar hem efter några år i Stockholm. I byn är det svåra tider med arbetslöshet och det tar hårt på det unga paret. De känner att gnistan och engagemanget för varandra sakta försvinner och de har båda längtan åt annat håll och funderar på hur de skall kunna berätta det för varandra. Då överraskar parets mammor med planerat bröllop och hela byn samlas för att förbereda spektaklet. Men vill Ingrid och Erik gifta sig med varandra?
Vi får även träffa socknens invånare – Torbjörn lever livet med kvinnor och fester, Beatrice som kämpar med att ta hand om sin familj och socknens landsfiskal som försöker fånga den som förser byn med alkohol.

Förbered er på en mysig pjäs med härlig musik, mycket skratt och som passar hela familjen. Vi avslutar som vanligt kvällarna med vårt vackra fackeltåg. Vi erbjuder även försäljning av programblad, fika samt gratis parkering. Vi tar emot kontanter eller Swish

BILJETTER FINNER DU HÄR

Har ni svårt att ta er till teatern kan ni boka vår teaterbuss! Förboka din bussresa när du bokar din biljett – resan kostar 20:- tur och retur.
För att se tidtabell, se fliken Teaterbussen.